Prázdniny s Brontosaurem nabízí na padesát táborů v sedmi zemích

Spojení užitečné práce, zábavy a nových přátel každoročně přiláká na brontosauří tábory patnáct set účastníků. Ti se letos kromě Česka a Slovenska mohou podívat i do Indie, Rumunska, Srbska, Polska a na Ukrajinu. Seznam letních akcí jsme odtajnili právě dnes.

Dobrovolnické tábory jsou určeny každému, kdo chce v létě strávit několik dní trochu jinak - aktivně a zároveň netradičně. Akce totiž nabízí pestrou paletu aktivit. Můžete kosit chráněné louky, stavět ekologické domy, pečovat o ohrožená zvířata, zkusit práci na ekofarmě, pečovat a žít v historických památkách nebo stavět experimentální archeologické centrum.
 PsB 1

Nechybí ani tábory pro děti a rodiče s dětmi. Připravili jsme čistě prožitkové akce i dobrovolnické tábory plné her, starých řemesel a nových kamarádů. "Prázdniny s Brontosaurem v sobě spojují aktivní odpočinek na čerstvém vzduchu, smysluplnou práci i zábavu. Lidé se na nich dozví mnoho o přírodě, památkách i sami o sobě," říká jejich koordinátorka Lucie Chadimová.

Také letos vyráží lidé z Hnutím Brontosaurus do zahraničí. Největším lákadlem jsou už tradičně tábory v Severní Indii. Zajímavou zkušeností jsou i tábory v českých osadách v rumunském a srbském Banátu. Dobrovolníci tam pomáhají starousedlíkům s hospodářstvím a poznávají jejich kulturu. Na milovníky hor čeká značejí turistických stezek v okolí ukrajinské Koločavy či pomoc ve skanzen uprostřed slovenských Roháčů.

Web Prázdnin s Brontosaurem >