Hnutí Brontosaurus dokončilo audiostezku po významných brněnských stromech – Audiobrno.cz

Tento týden dokončili dobrovolníci a dobrovolnice Hnutí Brontosaurus naučnou audiostezku, která mapuje významné stromy města Brna. Návštěvníci tak mají možnost projít centrem města a dozvědět se příběhy jednotlivých stromů a míst, kde se nacházejí.

Celá stezka zahrnuje 10 brněnských stromů a jedno bonusové zastavení. Poslední 2 přibyla tento týden. Nyní může celou audiostezkou projít každý. Stačí stáhnout mp3 nahrávky a vytisknout mapu z webu www.audiobrno.cz. Pak už stačí jen vyrazit.

Putování začíná bonusovým zastavením na hlavním vlakovém nádraží, odtud stezka pokračuje směrem na Malinovského náměstí a postupně tak putující obejdou celé centrum. Desáté, a tedy poslední zastavení, se nachází u jinanu dvoulaločnatého na ulici Biskupská u Denisových sadů.

AudioBrno finale

Díky audionahrávkám, které vznikly v Českém rozhlase, se návštěvník dozví příběhy ukryté pod kůrou jednotlivých stromů. Zároveň obsahují informace o místech, kde se jednotlivé stromy nacházejí.

Projekt Audiobrno.cz podpořený Odborem životního prostředí Magistrátem města Brna, Nadací Veronica, Českým rozhlasem Brno a Mendelovou univerzitou volně navazuje na projekt Audioteplice.cz, který je obdobnou audionaučnou stezkou zaměřenou na významné památky města Teplice. Jelikož se Akce příroda, program Hnutí Brontosaurus, dlouhodobě zabývá péčí o stromy a životní prostředí, vznikla pod jejími křídly i tato audionaučná stezka v Brně. Jejím cílem je informovat o významných stromech a o pozitivním vlivu dřevin ve městě.

Kontakt:

Web Audiobrno http://audiobrno.cz/