Příběhy 40 let pomoci přírodě a památkám

Při příležitosti oslav 40 let dobrovolnictví pro přírodu a památky spouští Hnutí Brontosaurus soutěž s názvem Příběhy nadšení.

Před 40 lety odstartovali lidé z Hnutí Brontosaurus obrovskou vlnu pomoci přírodě a památkám. Desetitisíce nadšenců nezištně opravovaly hrady, kosily louky, sázely stromy nebo třeba uklízely černé skládky. Svými činy změnili naši zemi jako málokdo. A pokračují v tom dodnes. Nejen s Brontosaurem, ale i s jinými organizacemi nebo prostě sami.

Při příležitosti tohoto výročí se Hnutí Brontosaurus rozhodlo uspořádat soutěž s názvem Příběhy nadšení. Chce tak vytvořit mozaiku českého dobrovolnictví pro přírodu a památky od roku 1974 až po současnost. Hledá silné životní příběhy lidí, osudy lokalit, ale i nevšední zážitky z dobrovolničení.

Ze všech příspěvků vybere odborná porota 12 absolutních vítězů, jejichž příběhy se zpracují do veliké výstavy a autoři obdrží hodnotné ceny. Zároveň budou autoři všech příspěvků a nominací zařazeni do slosování, z kterého vzejdou další výherci, kteří taktéž obdrží hodnotné ceny. Vyhrát tedy může každý!

Sběr příběhů probíhá v průběhu celého července. V srpnu proběhne vyhodnocení a zpracování výherních příspěvků a vyhlášení výsledků se uskuteční v září na „Festivalu dobrovolnictví a oslav 40 let působení Hnutí Brontosaurus – Dort pro Brontosaura“.

Veškeré podrobnosti k soutěži lze nalézt na www.pribehy-nadseni.cz

Kontakt:

Další odkazy: